Sneakerworkshop AZC Middelburg,13 -16 augustus 2019

16.08.2019

De Nederlandse Stichting de Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, theatermakers, musici en vrijwilligers die binnen asielzoekerscentra creatieve activiteiten organiseren voor kinderen. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee aan hun verhalen gestalte wordt gegeven. Samen creëren ze binnen de asielzoekerscentra vrolijke ruimtes waar zelfvertrouwen en talent zich kunnen ontwikkelen. Tijdens de workshops smeden jongeren vriendschapsbanden, leren ze nieuwe vaardigheden en doen ze ervaringen op die een leven lang van toegevoegde waarde kunnen zijn. Maar belangrijker nog is dat ze even onbekommerd jong kunnen zijn op een plek waar anders weinig ruimte is voor zorgeloosheid.

 

Ik mocht deze week samen met schoenontwerper Jan Caus in het AZC Middelburg een sneaker workshop begeleiden waaraan een 10-tal jongeren deelnamen. Het werd een onvergetelijke week, zowel voor hen als voor ons. Wij waren zwaar onder de indruk van de verhalen die we hoorden, maar meer nog van hun veerkracht, enthousiasme, creativiteit en doorzettingsvermogen. De resultaten overtroffen dan ook onze stoutste verwachtingen. Geniet hieronder even mee met ons...

 

Dag 1 / Experimentele print workshop: deelnemers personaliseren een stuk canvas en maken daarbij gebruik van verschillende druktechnieken, stencils en graffiti paint! 

 

Dag 2 / De patroondelen worden overgenomen op stof en leer.

 

Dag 3 / Schoenconstructie

 

De resultaten!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium