Duurzaam sportmerk RubyMoon (VK) werkt mee aan nieuwe opleiding!

13.02.2019

Op 25 april starten we bij Syntra Midden-Vlaanderen met een nieuwe opleiding: 'Textielprints ontwerpen voor activewear en yogakledij'. Daarvoor vroegen we enkele sportmerken uit binnen- en buitenland om hun verhaal, maar ook tips en tricks met onze cursisten te delen. We bijten de spits af met RubyMoon, een sportlabel uit het VK dat zowel op ecologisch als sociaal vlak pionierswerk verricht. 

 

 

Vissersnetten

 

Oprichtster Jo-Anne Godden wou activewear creëren die 100% duurzaam is, zonder toegevingen te doen op het vlak van esthetiek, performantie en draagcomfort. De collectie bestaat uit zwem- en fitnesskledij voor vrouwen, gemaakt van Econyl. Dit garen bestaat uit 100% gerecycleerde nylon, afkomstig van oa 'spooknetten': verbannen vissersnetten die in de oceanen voor grote ellende zorgen. Zeezoogdieren, schildpadden en vissen raken erin verstrikt en sterven een langzame dood. RubyMoon zamelt ook oude sportkleren in en recupereert de stretch stoffen. De prachtige prints zijn schenkingen van de getalenteerde Britse artieste Sarah Arnett. Ze worden via digitale druk aangebracht en het weinige afvalwater dat daarbij ontstaat, wordt intern gezuiverd. 

 

Niet alleen de grondstoffen en het productieproces, maar ook de verpakkingen en distributiekanalen werden vooraf grondig gescreend. RubyMoon produceert lokaal en liefst op vraag om overschotten te vermijden. Labels, etiketten en verpakkingen werden tot een minimum gereduceerd en aan spoedbestellingen doen ze niet omdat dit een te grote ecologische impact heeft. 

 

Empowerment

 

RubyMoon investeert zijn winst in microkredieten voor vrouwelijke ondernemers uit ontwikkelingslanden. Studies hebben aangetoond dat vrouwen, wanneer ze daar de kans toe krijgen, echte gamechangers kunnen zijn binnen hun gemeenschap. Vaker dan mannen investeren ze hun inkomen in gezonde voeding, huisvesting en geneesmiddelen en helpen zo hun families vooruit. Tot nu toe heeft RubyMoon al meer dan 600 vrouwen geholpen, maar dat aantal hopen ze tegen 2021 te verdubbelen. Leuk detail: hun producten dragen allemaal de naam van een van de vrouwen die ze doorheen de jaren hebben gesponsord. 

 

Non-discriminatie

 

RubyMoon is een inclusief merk. Hun producten zijn democratisch geprijsd en ze bieden kleren aan in uiteenlopende maten en voor verschillende lichaamsvormen. Check zeker hun webshop via deze link.

 

Wil je graag meer weten over de opleiding 'Textielprints ontwerpen voor activewear & yogakledij', neem dan een kijkje op de website van Syntra Midden-Vlaanderen.  

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium