Q&A met 'Queen of Colours' Ann Bevers

20.09.2018

Ann Bevers is een selftaught painter, kleurenconsulente en textielontwerpster. Onlangs bracht ze haar eerste digitaal geprinte sjaal uit, maar de sky is the limit voor deze gepassioneerde artieste. Wij hadden een kort gesprekje over wie en wat haar drijft.

Wat meteen opvalt bij jou, zowel in je schilderijen als in de kleren die je draagt, zijn de prachtige, soms ongewone kleurencombinaties.

Klopt, my middle name is "colours". ;-) Van jongs af aan zie ik overal kleur, leg ik kleurverbanden en wil ik dingen en mensen mooier maken. Ik streef ernaar om balans te brengen, zowel in outfits als in interieurs, door een juiste combinatie van kleuren, materialen en stijlen. 

 

Je geeft ook kleur- en stijladvies. Hoe ga je daarbij te werk? 

Ik zie mezelf als een adviserende artieste, een personal coach op het vlak van kunst, mode en interieurstyling. Ik heb dan ook jarenlang als account manager in de modesector gewerkt waar ik elke dag advies moest geven over collecties, outfits, passende kleurencombo's... Mijn freelance opdrachten beginnen altijd met een bezoek aan huis om mijn opdrachtgevers beter te leren kennen en naar hun verwachtingen te peilen. Daarbij ga ik samen met hen op zoek naar kleuren die bij hen passen. Deze giet ik dan in een abstract schilderij dat hun interieur complementeert, maar ook voor een visueel rustpunt zorgt na een drukke werkdag.

Onlangs bracht je je eerste digitaal geprinte sjaal uit. Volgt er nog een heuse collectie, of wat zijn de plannen?
Ik ben de textielwereld nog een beetje aan het verkennen, maar op termijn wil ik mijn schilderijen op vraag van klanten graag naar allerhande interieurproducten vertalen. Ik denk ondermeer aan kussens, lampenkappen, plaids, tapijten, behang, maar ook keramiek. En misschien komt er ooit ook nog een webshop. 

 

Welke ontwerpers of kunstenaars moeten we volgens jou zeker's checken? 

Dries van Noten, interieurdesigner Gert Voorjans en de fenomenale geweven schilderijen van Studio KRJST. Allemaal van Belgische bodem!

 

Voor welke opdrachten mag men jou contacteren?

Voor het ontwerpen van prints op maat voor allerhande interieurtoepassingen. 

 

Staan er nog leuke projecten op stapel? 

Momenteel ben ik een print aan het ontwerpen voor een piano (!)

 

Waar kunnen mensen jouw werk bewonderen?

Op Facebook of Instagram.

 

Ann volgde de opleiding digitaal textielontwerpen met Adobe Photoshop.

Wil je ook graag je eigen stoffen leren ontwerpen? Er is nog plaats in de basisopleiding in Roeselare met start op zaterdag 29 september. Of check www.manelprints.com/agenda voor een overzicht van alle opleidingen.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium