Nieuwe workshops bij Faber Makerspace in Antwerpen!

07.08.2018

 

Heb je een passie voor mode en/of textiel? Wil je graag eigen stoffen leren ontwerpen en woon je in de ruime omgeving van Antwerpen? Dan heb ik goed nieuws voor je!

Binnenkort geef ik bij Faber Makerspace voor het eerst workshops over het ontwerpen van eigen stoffen met Adobe Photoshop en Illustrator.

 

WORKSHOP 1 gaat door op woensdag 22 augustus van 11u tot 18u en is een grondige introductie op het ontwerpen van prints met Adobe Illustrator.

 

Inhoud

 

Illustrator is met zijn handige patroonmaker een onmisbare tool geworden voor textielontwerpers wereldwijd. Dankzij de patroonmaker kan je snel en eenvoudig mooie repetitieve patronen ontwerpen voor textiel of behang. Je kan die patronen bovendien eindeloos bewerken en herkleuren en ziet onmiddellijk resultaat! De patroonmaker neemt de technische aspecten voor zijn rekening zodat jij kan focussen op ontwerp en experiment. In deze workshop ontdek je alle mogelijkheden van de patroonmaker en ontwerp je zelf een aantal prints.

 

Voor wie?

 

Heb je een passie voor textiel/mode en wil je graag leren hoe je eigen stoffen ontwerpt met Adobe Illustrator, dan is deze workshop voor jou! Om de workshop goed te kunnen volgen, heb je best een basisnotie van Adobe Illustrator. Verder beschik je ook over een eigen laptop met een recente versie van het programma (CS6 of hoger). Een grafische pen om te tekenen is handig, maar niet noodzakelijk.

 

Wat staat er op het programma? 

 

1. Introductie over digitale druk: procédé, voor- en nadelen ten opzichte van andere drukmethodes, welke stoffen geven de beste resultaten, aandachtspunten bij drukvoorbereiding, overlopen drukkerijen,... (1u).

2. Specifieke technieken voor print design met AI: ondermeer werken met de patroonmaker, schetsen vectoriseren met de Image Trace functie, herkleuren van prints ... (3u).

3. Vrij atelier: onder begeleiding werken aan een eigen print (2u).

 

Meer info vind je via volgende link: https://bit.ly/2Oij4XT
 

 

WORKSHOP 2 gaat door op zaterdag 1 september van 11u tot 18 en is een grondige introductie op het ontwerpen van prints met Adobe Photoshop.

 

Inhoud

 

Dankzij digitale druk hoef je je als ontwerper niet langer aan een beperkt aantal kleuren te houden en kan je ook subtiele kleurovergangen en fotorealistische prints realiseren. Adobe Photoshop is het programma bij uitstek om prints te ontwerpen op basis van eigen foto’s, tekeningen en schilderijen waarbij de eigenheid van deze media behouden blijft en hun veelzijdigheid ten volle benut.

 

Programma

 

1. Introductie over digitale druk: procédé, voor- en nadelen ten opzichte van andere drukmethodes, welke stoffen geven de beste resultaten, aandachtspunten bij drukvoorbereiding, overlopen drukkerijen (1u).

2. Specifieke technieken voor print design met Photoshop (3u): scannen afbeeldingen voor digitale druk retoucheren getekende/geschilderde motieven isoleren motieven verschillende types layouts ontwerpen in Photoshop.

3. Vrij atelier (2u): werken aan eigen print onder begeleiding

 

Meer info vind je via volgende link: https://bit.ly/2APcsyp

 

Praktisch

 

Beide workshops kosten slechts 75€. Ze kunnen apart of samen worden gevolgd. Er kunnen maximum 10 mensen deelnemen. Breng zelf een lunchpakket mee, drankjes worden voorzien.

 

Inschrijven kan door te mailen naar sanne@fabermakerspace.be

 

Over de locatie

 

FABER MAKERSPACE is een ontmoetingsplek voor designers en creatievelingen in hartje Antwerpen. Je kan er machines huren om prototypes te realiseren, technisch of creatief advies inwinnen en workshops volgen rond innovatieve maaktechnieken.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium