Geen zomer zonder slippers

06.08.2018

Geen stofje dat beter bij onze bloedhete zomer past dan deze leuke slippertjesprint van Sabine Craenen! De stof is te koop via haar webshop en haar partner-in-crime, Maaike Vanderbruggen, maakt er op vraag allerlei accessoires van. 

 

Sabine was als kind een enthousiaste tekenaar, maar verloor deze passie jarenlang uit het oog. Tot ze enkele jaren geleden de draad weer oppikte en een opleiding Beeldverhaal & Illustratie ging volgen aan de Academie in Gent. Nu komen haar liefde voor tekenen en mooie spullen samen in het ontwerpen van stoffen. Naaien is minder haar ding, maar gelukkig kan ze daarvoor terugvallen op Maaike. Naast hun vaste assortiment, biedt het duo ook maatwerk aan en verkoopt ondermeer gordijnen gemaakt van Sabine's stoffen. 

 

Ik ontmoette Sabine tijdens mijn recente workshop ‘Professionele productsimulaties maken met Adobe Illustrator’. Sabine leerde er hoe ze haar prints op producten uit de webshop kan simuleren zonder ze eerst te moeten naaien en fotograferen. Op deze wijze besparen ze heel wat tijd en gaat er minder materiaal verloren. Sabine en Maaike proberen steeds zo duurzaam mogelijk te werken, ze laten bijvoorbeeld enkel op biostoffen drukken. 

 

Elk seizoen ontwerpt Sabine een aantal nieuwe prints, de oude blijven wel verkrijgbaar. Haar ontwerpen zijn illustratief en op rake observaties gebaseerd. Vaak probeert ze de schoonheid te tonen van wat anderen niet als dusdanig ervaren. Zoals in haar 'Belgian Summer' collectie (2017) waarin ze regenlaarzen en plassen als centraal motief gebruikte. 

Zelf ben ik fan van de print 'Moroccan Mountains', haar interpretatie van het typische rode berglandschap in Marokko, verweven met geometrische patronen in Arabische stijl.

 

 Uit het schetsboek van Sabine...

Print 'Moroccan Mountains'. Sabine schilderde de rode achtergrond en de struikjes eerst in aquarel en combineerde de verschillende elementen daarna in Photoshop. De geometrische print werd in Illustrator gemaakt en eveneens in Photoshop aan de rest van de print toegevoegd. Daarbij experimenteerde Sabine met verschillende 'overlay modes'. 

 

CONTACT:

 

Sabine Craenen

Jean Jaurèslaan 88, 9050 Gent
www.sabinesplek.be 

 

Zin om je eigen stoffen te leren ontwerpen?

In september starten de opleidingen 'Textielprints ontwerpen met Illustrator' en 'Textielprints ontwerpen met Photoshop' weer bij Syntra! Check www.manelprints.com/agenda voor precieze data en locaties.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium