Pop-up Print Design: Studio Umtata

20.06.2018

Volgens Sarah Everaert is het leven één groot feest.

En met haar nieuwe bedrijfje, Studio Umtata, levert ze het decor voor dat feest: van vrolijke kaartjes, tot hebbedingen voor de woning en kleurrijk kindertextiel, Sarah heeft alles in huis om het leven op te leuken. Spring tijdens de week van 25 juni even binnen in The Box te Gent en maak kennis met deze creatieve dame! 

In haar atelier, idyllisch geplooid tussen de heuvels van de Vlaamse Ardennen, broedt Sarah dagelijks op frisse ideeën. Van een vrolijk ontwerp voor een geboortekaartje tot een nieuw product voor haar webshop die binnenkort online gaat. Inspiratie vindt ze in de natuur, haar grote collectie kinderboeken en retro design uit de jaren '50 - '60 en '70.

 

Met die webshop gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Sarah ontwerpt sinds jaar en dag huwelijkskaarten en geboortekaartjes voor vrienden. Ze knutselt haar eigen cadeautjes en illustreerde zelfs ooit een boekje voor haar metekind. Een tijdje geleden combineerde ze haar fulltime job met de opleiding Grafisch Vormgever aan Syntra. Daar leerde ze een nieuwe 'taal', een set tools die haar hielpen op een nieuwe manier creatief te zijn. Toch voelde ze zich nadien niet klaar om fulltime ondernemer te worden.

 

2018... Sarah besluit dat de tijd rijp is voor een carrièreswitch en schrijft zich in voor de opleiding Textielprints ontwerpen met Adobe Illustrator. Ze kent het programma al, maar de opleiding geeft haar het vertrouwen om ook complexere patronen te ontwerpen en die op andere dragers, zoals behang, toe te passen. Ze voelt zich ook een stuk professioneler omdat ze nu weet hoe de branche werkt, wat de verschillende druktechnieken zijn en hoe je evenwichtige prints ontwerpt.

 

Binnenkort gaat de webshop van Studio Umtata dus online, maar volgende week in The Box licht Sarah al een tip van de sluier. Hieronder een greep uit het aanbod: 

 

Behang voor elk seizoen met kleuren en motiefjes die passen bij het jaargetijde

Sew-it-yourself prentenboek, binnenkort verkrijgbaar op studio-umtata.be

 

Sarah's behangmotieven zijn ook verkrijgbaar als art print.

 

 

Je vindt Studio Umtata online op FacebookInstagram en op
studio-umtata.be.

 

De pop-up print design gaat door in The Box, Dampoortstraat 47 in Gent (van di tot en met za van 10u tot 18u). Gratis toegang.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

December 20, 2019

December 16, 2019

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium