Pop-up print design: Yogacollectie met een missie

18.06.2018

Volgende week organiseren Syntra Midden-Vlaanderen en Manelprints een pop-up event rond digitaal textielontwerpen in The Box te Gent. Vorige week konden jullie al kennismaken met Kassiopeia Devriendt. Vandaag stel ik jullie graag Wendy Claessens voor. Ook zij laat zich inspireren door de natuur. In The Box presenteert ze haar eerste yogacollectie 'Love your Soul'.

'Ik ben grafisch vormgeefster en heb altijd een passie voor kleuren, patronen en textiel gehad. Ik neem graag foto's van dingen die me inspireren, in mijn omgeving of in de natuur. Die foto's liggen aan de basis van mijn ontwerpen. Het is vanuit die fascinatie dat ik de opleiding Textielprints ontwerpen met Adobe Illustrator heb gevolgd.'

 

'Voor mijn eindopdracht kwam ik al snel bij mijn andere passie uit: yin-yoga (een trage, meer meditatieve vorm van yoga waarbij poses langer worden vastgehouden, met als doel de elasticiteit van het lichaam te verbeteren). Zo kwam ik op het idee om een yogacollectie te ontwerpen rond de kolibri, een kleine en behendige vogel.'

 

'De kolibri is een totemdier en wordt geassocieerd met eigenschappen als vreugde, flexibiliteit en speelsheid.Zo'n positief krachtsymbool vond ik wel matchen met yoga. Het diertje staat ook voor zielsharmonie en dat werd meteen de naam voor de collectie.' 

 

'Het feit dat je een krachtsymbool op je kleding draagt, vind ik een meerwaarde. Na het zien van een documentaire over de kolibri, kwam ik op het beeld van een kolibri die nectar drinkt uit een bluebell (wilde hyacinth).'

 

 

'Ik maakte een moodboard en een kleurenpalet waarin ook mijn lievelingskleur paars niet mocht ontbreken. Ik vertrok van enkele schetsen die ik verder bewerkte in Illustrator. Het Mandala motief maakte ik bijvoorbeeld door een tak rond zijn eigen as te roteren. Mijn collectie is kleurrijk en zal misschien vooral expressieve types aanspreken. Maar dat is prima en past bij bij yoga waarin het belangrijk is om jezelf te zijn en te uiten.'

 

'In de toekomst wil ik graag cradle-to-cradle gaan en met gerecycleerde stoffen werken. Ik zou mijn leggings en topjes zelf willen naaien, of samenwerken met een naaister. En ik droom ervan om een deel van wat ik met ontwerpen verdien, aan een natuurorganisatie te schenken die plastic uit de oceanen verwijdert.'

 

De energizing prints van Wendy zijn te vinden op Facebook.

 

PRAKTISCH:

 

Waar? The Box, Dampoortstraat 47, in het verlengde van de Steendam te Gent.

Wanneer? Di 26 tem za 30 juni, telkens van 10u tot 18u.

Gratis toegang.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

December 20, 2019

December 16, 2019

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium