Pop-up printdesign: Kassiopeia Devriendt

15.06.2018

In de week van 25 juni organiseren Syntra Midden-Vlaanderen en Manelprints een pop-up event in The Box (Gent). Bedoeling is om de verscheidenheid en brede toepasbaarheid van digitaal textielontwerpen in de kijker te zetten. Komende week stel ik jullie graag de deelnemende ontwerpers voor. Kassiopeia Devriendt is een gepassioneerde tekenaar die haar liefde voor de natuur doorgeeft via haar prints. In The Box presenteert ze naast haar textielontwerpen ook een selectie van haar illustratief werk, evenals ecologische schilderijtjes op hout. 

 

'Via mijn prints breng ik mensen dichter bij de natuur (en hun eigen natuur). Ik probeer een wereld te creëren die vertrouwd aanvoelt. Die vertrouwdheid met de natuur wakkert een ecologisch bewustzijn aan dat via mijn ontwerpen hopelijk ook verweven raakt in de huizen van mensen en de kledij die ze dragen.' 

 

 

'De opleiding Textielprints ontwerpen met Adobe Photoshop heeft me heel sterk geholpen om op een praktische manier handgemaakte patronen om te zetten naar digitale, repetitieve patronen. Dat is ook wat mij meteen aansprak. Ik hecht veel waarde aan handgemaakte dingen, ze dragen een handschrift en een onderliggende bezieling. Als je dat kan meenemen in een print, is die geslaagd.' 

 

Wilgenkatjes (boven) – 'Ik schilderde alle motieven voor deze print eerst in aquarel en gebruikte ook grafiet om de contouren van de wilgenkatjes te benadrukken. Vervolgens zette ik in Photoshop de verschillende onderdelen van de print aan elkaar tot een harmonieus geheel waarbinnen de herhaling niet meteen opvalt. Deze print is zowel voor interieurtextiel als kinderkledij bedoeld.' 

 

 

'Als je van kindsbeen af een hechte band met de natuur opbouwt, dan voelt die vertrouwd en kan je er je leven lang energie, verwondering en een weg naar het essentiële uithalen.’

 

Een van Kassiopeia's schilderijtjes op hout, gemaakt met ecologische leemverf en ecovernis. Haar ontwerpen zijn vaak een samensmelten van verschillende elementen op een intuïtieve manier.

 

PRAKTISCH

 

De Pop-up print design gaat door in The Box, een winkelpand in de Dampoortstraat (nr 47) te Gent, van di 26 juni tem vr 29 juni. De toegang is gratis. Meer info en precieze openingsuren volgen.

 

Je vindt Kassiopeia online via onderstaande links:

 

Website

Facebook

Instagram

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

December 20, 2019

December 16, 2019

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium