De draagbare verhalen van Celine Poppe

31.05.2018

Celine volgde de opleidingen Textielprints ontwerpen met Adobe Photoshop en Textielprints ontwerpen met Adobe Illustrator bij Syntra Midden-Vlaanderen. Ik was meteen gecharmeerd door haar vrolijke, ietwat absurde stijl en ben blij dat ze hier haar verhaal wil delen.

 

 

Tekengenen

 

'Tekenen is altijd een passie van me geweest. Als kind kon ik me urenlang bezighouden met potlood en papier. De tekengenen zitten in de familie: mijn oma kon ongelooflijk mooi tekenen en mijn mama volgde tekenschool. Het lag dus voor de hand dat ik ook iets artistieks zou doen. Tijdens mijn opleiding grafische vormgeving aan Sint - Lucas Gent is mijn liefde voor illustratie verder aangewakkerd. Na mijn studies ging ik als grafisch redacteur bij een krant werken. Van tekenen kwam toen nog weinig in huis.'

 

'De laatste jaren werd de wens om weer te gaan illustreren steeds sterker. Mode en textiel zijn altijd mijn stokpaardjes geweest, dus toen ik zag dat Manelprints opleidingen aanbood in digitaal textielontwerpen, was dat voor mij een logische volgende stap.'

 

'Docente Olu is gepassioneerd door haar vak. Ze veroordeelt niemand en komt steeds met goeie raad. Elke cursist krijgt voldoende aandacht en zo ben je aan het eind van de cursus gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan.'

 

Texturen

 

'Ik ben een grote fan van het Vlaams expressionisme, maar hou ook van het grafische werk van Picasso en het surrealisme van Magritte. Meestal maak ik collages en combineer daarbij verschillende materialen zoals kleurpotlood, aquarel, Chinese inkt, gouache...'

 

‘Kleur, humor en een tikkeltje absurditeit vormen rode draden doorheen mijn werk. Ik experimenteer graag met texturen en patronen. Vaak begin ik met een willekeurige vlek van waaruit de tekening zich verder ontwikkelt.’

Me-time

 

'Tekenen gaat beter wanneer ik alleen ben. Dan voel ik me vrij en raak ik in een soort flow, waarbij ik de tijd uit het oog verlies. Tekenen werkt ook therapeutisch, het is een moment van mezelf. Niemand dicteert me wat ik moet doen en er zijn geen deadlines.' 

 

'Ik teken alles eerst met de hand, de computer komt er pas later aan te pas. Photoshop vind ik toegankelijker, intuïtiever dan Illustrator. Het biedt ook meer mogelijkheden wanneer je graag met eigen tekeningen of met texturen werkt. Illustrator heeft dan weer een handige patroonmaker, waarmee je in een handomdraai prints ontwerpt. Ik vind de computer ook handig om te experimenteren met kleur en compositie.'

 

Realiteit overtreft fictie

 

'Inspiratie vind ik in het dagelijkse leven. Het is verbazend wat daar allemaal te rapen valt, je moet het alleen willen zien. Ik hou ervan om mensen te observeren, vaak overtreft de realiteit daarbij de fictie. Hun beweegredenen en verborgen gevoelens intrigeren mij. Ook oude familiefoto's en prenten vind ik inspirerend. Maar vaak kom ik gewoon al doende tot nieuwe inzichten en ideeën.' 

 

 

’Ik kan me vinden in de onbevangen leefwereld van kinderen. Net als hen je fantasie volledig de vrije loop laten gaan en hun optimistische kijk op de dingen spreken me aan.’

 

‘De eigenzinnige prints, materialen en kleurencombinaties van het Belgische label Fred+Ginger bewonder ik. Diezelfde uitbundigheid vind je ook terug in de prettig gestoorde prints van Stella McCartney en Walter van Beirendonck. Ik hou van grafisch sterke prints, eigenzinnig en met een hoekje af.’

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

December 20, 2019

December 16, 2019

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium