Collectie voor een herboriste

27.04.2018

 

De eerste reeks 'Textielprints ontwerpen met Adobe Illustrator' bij Syntra Gent zit erop.

Een van de deelnemers, Nele Ooms, is een creatieve duizendpoot. Ze geeft les in het jeugdatelier van de academie in Sint-Niklaas, maar maakt ook prachtige boeken, illustraties en schilderijen die je hier kunt bekijken. 

 

 

 

 

 

 

Haar eindcollectie bestond uit een printcollectie voor haar zus die herboriste is. Die prints zouden gebruikt kunnen worden voor de aankleding van de geplande ontvangstruimte, maar ook als duurzame 'fabric wrapping' voor haar producten (in plaats van cadeaupapier) en voor zaken die je nodig hebt in een herboristerie zoals schorten, handdoeken...  

 

Nele startte haar ontwerpproces met het schetsen van eetbare bloemen, kruiden en medicinale planten (rechts), maar stapte algauw over op de techniek van paper cutting (onder).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het knippen van motieven uit papier geeft de prints een meer ambachtelijke look. Alle motieven werden gescand en in Illustrator verder bewerkt en ingekleurd.

 

 

Het resultaat leunde ook dichter aan Neles inspiratie voor de collectie: eenvoudige, gestileerde bloemen met sprekende kleuren in de stijl van Marimekko (rechts).

 

 

 

 

 

 

 

'Eetbare' kleuren

Voor haar kleurenpalet vertrok Nele aanvankelijk van natuurlijke kleuren die ze zelf mooi vond, maar in overleg met haar zus werd uiteindelijk gekozen voor een palet van 'eetbare kleuren', dus kleuren die je aantreft bij eetbare planten als lavendel en goudsbloem. 

 

De uiteindelijke collectie is het resultaat van een zoektocht naar harmonie en balans op het vlak van kleur, vorm en schaal. 

Je kan Nele volgen op Instagram en Facebook.

 

Heb je ook zin gekregen om prints te ontwerpen?

 

De nieuwe reeksen Textielprints ontwerpen met Adobe Illustrator starten op:

  • Wo 19 september (Syntra MVL, campus Sint-Niklaas), meer info en inschrijven via deze link.

  • Za 24 november (Syntra MVL, campus Gent)

Heb je meer interesse in trendonderzoek en wil je graag weten hoe je dat vertaalt naar concepten, motieven en kleurpaletten voor een collectie? Vanaf di 6 november start in Gent de gloednieuwe opleiding 'Trendonderzoek en collectieontwikkeling voor textiel en mode'! Meer info vind je hier.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium