Een signatuurstofje voor K-Bas!

30.06.2017

Onder de liefhebbers van mooie lederwaren is K-Bas al lang geen onbekende meer. In deze Belgische webshop met een focus op mooie, eerlijke en duurzame materialen vind je alles wat je nodig hebt om je eigen unieke handtas of portemonnee te maken. Manelprints mocht voor K-Bas een signatuurstofje ontwerpen. Wat dat precies inhoudt, lees je hieronder.

 

Een tijdje geleden contacteerde Mieke van K-Bas mij met een schitterend idee. Ze zou, inspelend op de tendens naar personalisatie, doe-het-zelf pakketjes aanbieden bestaande uit een stuk stof, een stuk leer en verder alle benodigdheden om mensen toe te laten hun eigen unieke portemonnee of handtas te naaien. Om dit idee te kunnen realiseren, had ze een stof nodig die enerzijds subtiel genoeg was om als voeringstof gecombineerd te kunnen worden met verschillende leders, maar anderzijds toch ontegensprekelijk 'K-Bas'. Zo ontstond het idee om speciaal voor K-Bas een signatuurprint te laten ontwerpen.

 

Deze print moest behalve tijdloos, ook 'updatebaar' zijn (hij zou in opeenvolgende seizoenen in andere kleuren worden aangeboden, meegaande met de kleurtrends), multifunctioneel (ook bruikbaar voor interieur- of modetoepassingen) én geïnspireerd op het logo van K-Bas.

 

Vertrekkende vanuit de driehoek in het logo, ontwikkelde ik verschillende prints in een strakke, grafische stijl. Daarbij dacht ik ook na over combinaties met de andere materialen uit het gamma van K-Bas. In het bijzonder met het kurkleer dat K-Bas als eerste in België importeerde en me door zijn duurzame karakter heel erg aansprak. 

 

Uit mijn voorstellen selecteerde Mieke 2 prints in 2 kleuren.

Hieruit naaide ze al een eerste product, de mooie laptopsleeve hieronder.

De koperkleurige faux leather zal binnenkort verkrijgbaar zijn via haar webshop.

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium