Een kijkje achter de schermen van de Basisopleiding Digitaal Textielontwerpen

26.06.2017

Digitaal textielontwerpen brengt gepersonaliseerde stoffen met prints gebaseerd op eigen tekeningen of foto's binnen handbereik van iedereen. Het is bovendien beter voor het milieu dan traditionele textieldrukmethodes omdat er veel minder afvalwater ontstaat en omdat je enkel print wat je nodig hebt. In de Basisopleiding Digitaal Textielontwerpen bij Syntra leren deelnemers hoe je professionele prints voor mode-of interieurtoepassingen ontwerpt met Adobe Photoshop en Illustrator. Vorig weekend stelde de 2de lichting haar eindcollectie voor. Een beeldverslag.

 

 

 

 Moodboard van Martha Van Cutsem. Op haar webshop marthas.be kan je leuke papierwaren scoren en via www.marthasgrafischbureau.be kan je drukwerk op maat bestellen.

 

Voor haar eindwerk ontwierp Martha een kindercollectie in zachte pastelkleurtjes en met een hoge fun en feel good factor.

 

Hilde Sannen geeft naaiworkshops en verkoopt stoffen en andere naaibenodigdheden via haar webshop Stoff'en Draad. Voor haar collectie maakte ze manuele en digitale tekeningen geïnspireerd door de natuur en experimenteerde met gelaagde placement prints.

 

 

 

Marie-Anne De Bruyne liet zich dan weer inspireren door de fauna en flora van Afrika waar ze graag op reis gaat en ontwierp 3 geslaagde textuurprints in Adobe Illustrator. Haar collectie sluit aan bij de athleisure trend: comfortabele sportkledij die door haar mooie ontwerp ook op andere gelegenheden zoals een cocktail party gedragen kan worden.

 

Ook Petra Bonny's collectie sloot aan bij de tropical trend met een collectie outdoor textiel gebaseerd op de ananas. Deze print is een mooie abstractie van de ananasschil.


 

 

Klaartje Busselot ontwierp voor het Gentse restaurant Bodo een complete huisstijl in textiel. Haar prints zijn grafische interpretaties van het interieur van Bodo, de onmiddellijke omgeving met het Gravensteen en de ruimere context van de stad Gent. 

 

 

 

Interesse om zelf prints te leren ontwerpen?

  • Vanaf za 14/10 kan je de Basisopleiding Digitaal Textielontwerpen ook bij Syntra West in Roeselare volgen. Alle info vind je via deze link.

  • NIEUW! Vanaf dit najaar wordt de opleiding digitaal textielontwerpen bij Syntra Midden-Vlaanderen modulair. We starten met een module rond het ontwerpen van prints met Adobe Illustrator.  Meer info vind je hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

October 2, 2019

September 26, 2019

Please reload

Archive

Please reload

© 2018 by Manelprints | hello@manelprints.com | Belgium